tirsdag den 14. august 2012

Horn af kærnemælk

Og hvad er forskellen på Kærnemælkshorn og Skagenshorn? Ved du det?





Ca.10 stk.
Bonus, de kan fryses hvis du har lyst til at lave en ordentlig omgang.

Ingredienser:
  • 250g hvedemel
  • 250g smør
  • 1 dl kærnemælk
  • 25 gr sukker
  • Finthakkede mandler
  • Remonce af smør og sukker (1dl af hver ca)
  • Ca. 100 gr marcipan
Fremgangsmåde:

Mel, (blødt) smør og sukker æltes let sammen til en dej, og kærnemælken tilsættes.
Saml dejen hurtigt og sæt den i køleskabet så længe du kan holde ud at vente. Gerne nogle timer.


Bland marcipanen sammen med den afkølede remonce indtil du får en konsistens der minder om blødt marcipan.


Når dejen har hvilet, rulles den ud og skæres i trekanter. Størrelsen afhænger af hvor store dine horn skal være.


Godt tip. Lav dem alle lige store så du ved de skal have lige lang tid i ovnen.
Placér en lille klump marcipanremonce på hver.

Er du lun på lune Kærnemælkshorn er det her du trækker hindbærrene og vaniljestangen frem. Varm hindbærrene i en lille gryde, skrab vaniljekornene ud af stangen, læg stangen i gryden og kog op kort.


Tag blandingen af varmen, lad afkøle og læg en lille teske hindbærgodt sammen med din klump remonce.


Er du til Skagenshorn undlades (måske) hindbærgodten. Jeg er ikke helt afklaret.

Så rulles trekanterne sammen til horn. Pensl dem med en blanding af et æg og lidt mælk, pynt med hakkede mandler. Hvid glasur er en valgfri mulighed.

Bag dem ved 200 grader i ca 20 min. men hold øje med dem, de må ikke blive for mørke.



Husk, der er hverken gær eller bagepulver i så de vil ikke hæve op.

Jeg synes de var markant lækrere den dag jeg bagte dem, og de stadig var smålune, så frys dem ned og bag dem inden dine søde gæster kommer for maks smagsoplevelse eller ... hul i det og nyd dem straight fra køleskabet.

Hvorfor hjemmebag? Blandt andet derfor:
http://jyllands-posten.dk/indland/article4090781.ece

Ingen kommentarer:

Send en kommentar