mandag den 27. august 2012

Risotto med svampe og rejer (og lidt salat)

 
Risotto har ufortjent et ry som en besværlig ret. Svits, hæld i gryden, rør rundt, spis.
Det er let!

Ingredienser:


Risotto - til 4-6prs eller 2prs og deres madpakker
5dl risottoris (grødris kan sagtens bruges)
1 løg
2 fede hvidløg
olivenolie til stegning (ca.2spsk)
1 dl hvidvin
1 L hønsebouillon (2 tern bouillon)
1 bundt friske asparges
så mange svampe du orker (jeg brugte en god håndfuld kantareller)
så mange rejer du orker

Salat
1 pk grøn salat (de firkantede a 75g du kan købe i supermarkedet)
1 1/2 æble
en klump parmesanost
1 håndfuld ristede mandler, grofthakket
1 spsk god olivenolie
1 teske balsamico
smag til med citronsaft

 
Og hvordan laver man så risotto?
Svits løg og hvidløg i din lækre olivenolie et par minutter - de skal ikke brunes.
Tilsæt herefter risene og svits disse et minuts tid.
Hæld nu vinen ved og kog op til væsken er fordampet.
Når væsken er fordampet begynder du her at tilsætte bouillonvæsken lidt efter lidt - finten med risotto er konstant omrøring. Risene skal absorbere væsken og derfor skal den kun
tilsættes lidt ad gangen.

Dette tager 15-20min.
 
Risene skal være sprøde, men konsistensen blød og cremet. Smag undervejs. Synes du risene er for hårde så tilsæt lidt mere væske - Og husk at rør rundt:)

Nu skal dit "fyld" i. Rist evt dine svampe i lidt smør inden du smider det i risottoen. Vælger du at tilsætte rejer og friske asparges så nip den flade ende af aspargsene, skær stænglerne i den str du ønsker og kog dem 2 min i saltet vand. Herefter kommer du dem og rejerne i.


 Riv lækker parmesanost over og smager til med citronskal- og saft, salt og peber.

 
Hvordan ser sprøde risottoris med en blød, cremet konsistens ud? 
 Sådan!
 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar