torsdag den 23. august 2012

Rabarbersaft


 
 
Rabarbersaft består af

  • 500 g rabarber
  • 2 kardemommekapsler
  • saften af 1/2 citron
  • 1/2- l vand (smag til)
  • 100g sukker
  • 1 vaniljestang

 

Skær rabarberne i skiver og kom dem i en gryde med sukker, vand, vaniljestang og kardemommen.

Kog det op og lad det koge i ca. 5 minutter.

 
Sluk for blusset og lad saften afkøle inden du hælder den gennem et dørslag. 
 
 
Kom saften på en skoldet flaske og opbevar på køl.
 
Men, men, hvor får man fingrene i en sådan flaske?
Man forelsker sig først i en simpel glasflaske anvendt som glas med sugerør i efter at have været så heldig at være gæst til det fineste bryllup på Beta i Århus.
Next step er Irma, hvor du køber en smoothie på glas. Nyd den kold.
Nu flasken er tom hiver du en gryde frem, koger flasken i vand så etiketten løsner sig, stiller den dernæst i blød i sæbevand mens du finder din neglelakfjerner med acetone frem.
Acetonen opløser limen fra etiketten, så hæld lidt på en vatrondel og gnub løs. Eller.
 
 
Saften kan holde 2-3 uger i køleskabet (fedt!).
 
Ikke nok med det smager sødt, skønt og sommerligt så ser det også helt fantastisk indbydende ud.
 
 
 
Nb. Jeg har hørt rygter om, at man skal si saften gennem et klæde, men jeg tvivlede på mine gode, gamle viskestykker ville gøre sig som saftklæder, så jeg brugte et dørslag og det fungerede glimrende.
 
Ændr lidt på forholdene i saften alt afhængigt af om du er til en tyk, koncentreret saft eller en fortyndet version. Smag til når du har lavet saften og fortynd dér - ikke før du har smagt den. Danskvand er også en god blander!
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar