lørdag den 20. oktober 2012

Efterårets overraskelse - Græskartærte

One thing leads to another. Og alt det lækre græskar skal jo bruges.

 



Hvad skal du bruge?
 
  • 3 æg
  • 100 g (rør)sukker
  • 50 g honning (jeg brugte alm dansk blomsterhonning)
  • 1 hel stang vanilje el 1 tsk vaniljesukker
  • ca.400 g græskar
  • 150 g fromage frais
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. kanel
  • 1 knsp. havsalt



Lav græskarmosen på samme måde som når du laver suppen - kog græskarkødet mørt - det tager ca. 20 minutter. Afkøl dem, og mos dem med en gaffel. 

Pisk æggene grundigt med rørsukker, akaciehonning og vaniljekorn fra vaniljestangen. 

Bland græskarmos, fromage frais og krydderier i æggemassen, og hæld fyldet over i tærtebunden. Bag tærten i ovnen ved 200 grader i ca. 35 minutter. Tærten er god til tilbehør.

Jeg blandede fromage frais og vaniljesukker. Flødeskum eller en god vaniljeis er sandsynligvis heller ikke af vejen.

Tærten er i den søde ende, da selve græskarkødet også er sødligt. Bager jeg denne igen, skruer jeg ned for sukkeret. Så er du advaret.

Ps. Ligger du ikke inde med kardemomme, men i stedet allehånde så bruger du
selvfølgelig bare det.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar