lørdag den 20. oktober 2012

Tyrkisk delight - Tyrkisk youghurtkage

 
Denne tyrkiske perle er sød og svampet og det perfekte bud på at lave en anden formkage end din vanlige chokoladekage. It's easy, breezy...
 

Sirup:
  • 3-3,5 dl. vand (bliver siruppen meget tyk kan du tilsætte lidt mere vand og varme op)
  • knap 4 dl. sukker
  • 1 spsk. citronsaft

Kage:
  • 4 æg (del i hvider og blommer)
  • 1,25 dl. sukker
  • 2 tsk. reven citronskal (+ jeg tilføjede 1 tsk. citronsaft)
  • 1,25 dl. polenta
  • 1 dl. mel
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 2,5 dl.  yoghurt
  • En knivspids salt
  • Hakkede pistacienødder til pynt
Mængden er til ca.10 små stykker eller 6 pæne stykker.

Siruppen:
Hvorfor laver vi sirup og en kage? Fordi vi vil hælde siruppen over kagen:)

Bring vand, sukker og citronsaft i kog, og lad det koge i 3 minutter. Skru ned på middelvarme og lad det småkoge uden låg i yderligere 15-20 minutter, indtil det har en brunlig karamelfarve og en klistret tekstur.


Det skal være lidt ligesom flydende honning, så hold øje med det ikke bliver for tykt. Lad siruppen køle af når den er færdig.

Kagen:
Smør og drys mel i en stor rund kageform eller en bradepande. Du skal ikke drysse overskydende mel væk, bare lad det ligge i bunden.
 
Pisk æggeblommer, sukker og citronskal i en skål til en hvid og skummende masse.

 
Vend forsigtigt polenta, mel og bagepulver i æggemassen. Tilsæt youghurten og rør rundt.

Pisk nu æggehviderne helt stive sammen med en smule salt og vend dem forsigtigt i dejen. 

Hæld dejen i kageformen/bradepanden og bag den midt i ovnen i ca. 45 minutter – eller indtil den er meget gyldenbrun på toppen og ikke klæg i midten.


Giv den hellere 5min for meget end for lidt. Den bliver rigelig klæg når vi hælder sirup over.

Når du tager kagen ud af ovnen hælder siruppen du over. Lad kagen suge al siruppen til sig, mens den køler af ved stuetemperatur. 
Som pynt vil jeg foreslå at du sigter flormelis over kagen (efter den har suget sirup) og drysser med hakkede pistachienødder Turkish style. Flødeskum vil helt sikkert også klæde denne søde kage
godt.
 
 
 

2 kommentarer:

  1. Nej hvor sejt. Vidste ikke man overhovedet kunne lave denne hvinende søde turistdelikatesse selv?! Respekt!

    SvarSlet