onsdag den 21. december 2011

Små kødboller med safranris, youghurt og grønne bønner

Det her er lækkert. Husk ingredienserne afhænger af, hvor mange munde der skal mættes. Eller din pengepung. Eller, hvor mange dage du skal have dækket din madpakke ind.

Kødboller




Ingredienser

1 pk hakket oksekød
1 håndfuld havregryn (ca.1 dl)
Lidt revet, frisk ingefær
Hakket hvidløg (igen, er du all about hvidløg så tag 5 fede, knap så vild i varmen, 2)
1 æg (igen...)
1 spsk olie (raps eller solsikke)
Salt og peber - friskkværnet har jeg hørt er det bedste (!)
1 tsk spidskommen

Rist spidskommen på en tør, varm pande i et par minutter.
Bland kødet med spidskommen og de øvrige ingredienser i en skål. Sæt det evt i køleskabet, mens vi fortsætter med at gøre klar til ris...


Form farsen til små, runde boller. Varm olien på en pande. Ryst panden, så bollerne triller glade rundt og bliver runde og brune.







Ris

Ingredienser


50g smør
1 finthakket løg
3 dl ris til 6 dl vand
1 drys safran (hvad er et drys? YOU decide)
1 drys kardemomme
1 drys salt

Smelt smørret i en gryde uden det bliver mørkt, sauter løg, kardemomme, salt og safran i et par minutter.
Tilsæt ris og kog dem ved lav varme. Smag til. Det gør jeg aldrig, men det lyder godt.

Bønner:
Det er de lange, grønne. Damp eller kog dem.

Together they join:
Læg ris og bønner på et fad/tallerken og anret de fine, lækre kødboller på toppen. Stænk youghurt natural udover og drys evt med kardemomme eller paprika. Mums.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar