lørdag den 17. december 2011

Marokkansk appelsinkage






 Ingredienser

175g smeltet smør
4 økologiske appelsiner - hvorfor økologiske tænker du? Fordi du spiser skrællen (!)
200g smuttede mandler
3 æg
3dl sukker
3dl hvedemel
2tsk bagepulver
lidt salt
- kanel

Smelt smør

Riv appelsinskræl og pres saften fra dem over i en skål.

Blend/hak mandlerne meget fint.




Pisk æg og sukker lyst og luftigt.


Bland mel, bagepulver og salt - tilsæt de hakkede mandler.


Rør smør i.

Rør 2/3 af appelsinsaften og al skrællen i.

Smør en (spring)form og drys mel på.


Fordel dejen og bag ved 175grader i 45min.

Tag kagen ud når den slipper gaflen og lad den afkøle helt. Når afkølet pensles kagen med resten af appelsinsaften og drysses med kanel.



Det er lækkert.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar