Ingredienser
400g dadler
200g mandler
saft og skræl fra økologisk appelsin
6 æg
4 spiseskeer olie (solsikke, raps eller kokos)
halv tsk vaniljesukker
halv tsk kanel
knivspids salt og peber
kakao ad libitum
Kør dadler, mandler, krydderier, appelsinsaft- og skræl til en lind masse i en kværn, blender eller foodprocessor.
Tilsæt ét æg ad gangen.
Put dejen i en form og bag i ca. 45min ved 160 grader.
Bum.
Nota:
Stik en gaffel i kagen efter 40min. Færdig når let klæbrig aka der sidder en smule kage på gaflen. Måske skal den have mere end 45min - it's up to your oven.
Lækrest, hvis afkølet.
Mandler kan sagtens erstattes med andre nødder. Jeg synes + hele valnødder (uden skal) er et hit. Nelliker, ingefær og kardemomme à julekage.
Kan anvendes i såvel kageform som muffinforme.
Hvis du ikke finder sagen sød nok: Tilsæt to spiseskeer honning i dejen, eller halvér kagen og smør den med honning, marmelade eller lemon curd og læg topstykket på igen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar