lørdag den 17. december 2011

Dandelkage



Ingredienser

400g dadler
200g mandler
saft og skræl fra økologisk appelsin
6 æg
4 spiseskeer olie (solsikke, raps eller kokos)
halv tsk vaniljesukker
halv tsk kanel
knivspids salt og peber
kakao ad libitum

Kør dadler, mandler, krydderier, appelsinsaft- og skræl til en lind masse i en kværn, blender eller foodprocessor.

Tilsæt ét æg ad gangen.




Put dejen i en form og bag i ca. 45min ved 160 grader.


Bum.


Nota:

Stik en gaffel i kagen efter 40min. Færdig når let klæbrig aka der sidder en smule kage på gaflen. Måske skal den have mere end 45min - it's up to your oven.
Lækrest, hvis afkølet.

Mandler kan sagtens erstattes med andre nødder. Jeg synes + hele valnødder (uden skal) er et hit. Nelliker, ingefær og kardemomme à julekage.

Kan anvendes i såvel kageform som muffinforme.

Hvis du ikke finder sagen sød nok: Tilsæt to spiseskeer honning i dejen, eller halvér kagen og smør den med honning, marmelade eller lemon curd og læg topstykket på igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar