lørdag den 24. december 2011

Hårdt brød til hårde negle

Pan forte.

Italienerne kan noget med søde sager. Her anvendt som værtindegave. Glimrende alternativ til blomster. Hvis du er heldig falder der måske lidt af til kaffen (!)





Ingredienser

3 spsk honning
3 spsk sukker
En håndfuld mandler
En håndfuld valnødder
En håndfuld abrikoser
En håndfuld figner
3 spsk kakao
1-2 spsk hvedemel (jo mere mel, jo mere kagekonsistens/ jo mindre mel, mere konfektagtig)
Lidt appelsinsaft + revet skræl


Hak alle ingredienserne og læg i en skål. Tilsæt krydderier, kakao og mel.




Varm honning op ved svag varme og smelt sukkeret heri under omrøring. Når sukkeret er smeltet tilsætter du massen fyldet.




Det skal blandes reeeelativt hurtigt, da massen størkner ved afkøling. Jeg synes det er bedst at arbejde med når det ikke er for klægt. Prøv at ram en masse, der kun lige netop er mættet ( = ikke klæg) og ikke for tør.




Placér massen på en bradepande beklædt med bagepapir. Læg et stykke bagepapir ovenpå massen og flad massen ud med dine hænder.




Bag massen ca. 30min ved 150grader. Vigtigt: Konfekten skal hellere ud af ovnen lidt for tidligt, end lidt for sent. Brændt konfekt er bare øv. Når afkølet kan du af æstetiske årsager drysse lidt flormelis på din kreation.




<nb. Prop sukkermassen med så meget fyld du lyster. Jo mindre fyld, jo mere karamelagtigt.
Alt fyld er en variabel. Jeg vil lægge mig ud med sukat næste gang!
Har du nissehuen på? Tilsæt dine ynglingsjulekrydderier; f.eks. et drys nelliker, kardemomme, ingefær og kanel. Aromatisk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar