Denne luftige lækre sag er marmorkagens grandfætter. Jeg synes det er en spændende smagskombination - go for it!
Ingredienserne
100 g blødt smør
100 g sukker
100 g hvedemel
100 g sukker
100 g hvedemel
2 æg
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
saft og revet skal af 1/2 økologisk citron
1 spsk lakridspulver (måske 1 til for endnu mere kontrast)
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
saft og revet skal af 1/2 økologisk citron
1 spsk lakridspulver (måske 1 til for endnu mere kontrast)
Rør sukker, vaniljesukker og smør sammen, til
det er hvidt og let skummende.
Herefter rører du æggene i et ad
gangen. Rør bagepulver og mel i
dejen.
Del dejen i to portioner. Rør citronskal- og saft i den ene portion og lakridspulver i den anden.
Smør din ynglingsbageform. Denne gang havde jeg brugt al mit smør til kagen og brugte madolie i stedet. Smør er bedre.
Fordel den ene dej i bunden af din form, og dernæst den næste. Hvis du laver dobbeltportion så læg tre lag.
Rør slutteligt rundt med en kniv i dejen så den bliver marmoreret. Ligesom marmorkagen!!!
Kagen bages på forvarmet ovn på
175 grader. Bages knap en time.
Resultatet er sprød skorpe og den bedste luftige konsistens - husk! Det er grunddejen og armkræfterne der gør'et!
Nu må vi se hvad mine søde læsemakkere siger til bibliotekssurprise i morgen.
Kage er lækkert.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar