søndag den 10. juni 2012

Lakrids og citron. I en kage.




Denne luftige lækre sag er marmorkagens grandfætter. Jeg synes det er en spændende smagskombination - go for it!



Ingredienserne

100 g blødt smør
100 g sukker
100 g hvedemel
2 æg
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
saft og revet skal af 1/2 økologisk citron
1 spsk lakridspulver (måske 1 til for endnu mere kontrast)



Grunddejen er helt den samme lækre som i både citronmånen og marmorkagen.

Rør sukker, vaniljesukker og smør sammen, til det er hvidt og let skummende.
Herefter rører du æggene i et ad gangen. Rør bagepulver og mel i dejen.

Del dejen i to portioner. Rør citronskal- og saft i den ene portion og lakridspulver i den anden.

Smør din ynglingsbageform. Denne gang havde jeg brugt al mit smør til kagen og brugte madolie i stedet. Smør er bedre. 



Fordel den ene dej i bunden af din form, og dernæst den næste. Hvis du laver dobbeltportion så læg tre lag.

Rør slutteligt rundt med en kniv i dejen så den bliver marmoreret. Ligesom marmorkagen!!!




Kagen bages på forvarmet ovn på 175 grader. Bages knap en time.



Resultatet er sprød skorpe og den bedste luftige konsistens - husk! Det er grunddejen og armkræfterne der gør'et!




Nu må vi se hvad mine søde læsemakkere siger til bibliotekssurprise i morgen.




Kage er lækkert.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar