lørdag den 8. september 2012

Saftig, kraftig - God Gulerodskage


Gulerodskage er næsten altid et hit, jo vel, men den sande årsag til projekt gulerodskage er mit visit på Laundromat tidligere i dag. De havde den mest fantastisk udseende gulerodskage stående i en montre, dækket med den blødest ostecreme. I fell in love. To gange, for det er anden gang denne uge jeg sender den hede blikke. 
Det skulle ikke blive et perfect match, da en sur, gammel mand har bestemt et stykke koster 42kr. Toogfyrrekroner. Yup.

Søde lillan købte et stykke til trods for markedsprisen og jeg fik lov at smage. Henrivende. 
Hermed var det afgjort. Hjem og bage saftig, kraftig gulerodskage. Til os på SU.
I Netto skal du handle følgende:
  • 3 æg
  • 1 1/2 dl olie - jeg brugte solsikkeolie, rasp eller kokosolie er også godt. Oliven er no go
  • 200 g brun farin
  • 100g hvidt sukker
  • 210 g hvedemel
  • 300 g gulerødder
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk ingefær 
  • 2 tsk stødt nellike
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g hakkede mandler
  • 2 dl rosiner
  • 1 dl æblemost (eller youghurt, eller mælk eller)

Riv eller hak dine gulerødder groft. 300g svarer til ca. 6 gulerødder. Hak dine mandler groft.
Pisk æg og sukker let luftigt med et piskeris eller en træske og bland gulerødderne i.
Tilsæt de øvrige ingredienser og rør hele moletjavsen sammen i en skål. 
Et lille tip er at blande rosinerne i melet, herved undgår du at de synker til bunds i kagen.
Hæld dejen i enten en rund form (ca. 22 cm i diameter) eller en rugbrødsform. Smør formen godt med smør eller olie og sørg for hele formen er godt smurt.
Nu skal kagen bare i en kold ovn på midterste hylde og bages i ca. 1t ved 180 graders. 
Kagen er færdigbagt når du kan trække en tandstik/gaffel ud uden påhæng. Tørre krummer er ok, bare der ikke hænger dej ved.
Husk altid at holde lidt tættere øje med bagetiden hvis du bruger varmluft. Typisk skal du skære lidt ned på bagetiden, men prøv dig frem.
Er du ikke til den krydrede udgave så undlad bare de krydderier du ikke lyster eller erstat med andre. Det har ingen indflydelse på andet end smagen. 
Jeg er ikke til alt for søde kager, hvorfor jeg har skåret lidt ned på sukkerindholdet. Har du en meget sød tand så tilsæt 50-100g sukker oveni de 300g jeg tilsatte.
Ostecreme?
Køb 200g = 1pk Philadelphia (eller lignende). Undgå(!) light versionen. Det smager godt på dit brød, men giver et tyndt resultat til ostecreme. 
Skær kagen over på midten vandret så du har to lag kage.
Tilsæt 2spsk flormelis og 2tsk vaniljesukker til osten og rør godt rundt.
Når din kage er helt (!) afkølet kan du smøre kagen ind enten kun på toppen. i midten som jeg gjorde eller go nuts og dæk hele kagen.
Ps. Man kan godt spise gulerodskage til aftensmad. Lige inden man skal sove.



Ekstra kagetip: Hvordan opbevares din dejlige kage uden at transformere sig til en tør version? Pak den afkølede kage tæt ind i film og lad den stå ude ved stuetemperatur. Oliebaserede kager kan typisk holde sig friske flere dage end smørbaserede kager, og er den helt gal kan mange kager fryses. Det kan denne her. Og det er smart.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar