søndag den 22. april 2012

Fyldte peberfrugter fra den anatolske slette med grøntsagstilbehør

Tæt på.
 




Ingredienser:

Fyldte peberfrugter

8 peberfrugter
250g hakket oksekød
Et løg
1-2 fede
2 spsk ris
Tørret mynte
Frisk persille
Salt peber

Grøntsagsret

 

3 Auberginer
1 rødløg
2 røde snackpeber
2 grønne snackpeber
10 champignoner
Olie
En grøntsagsbouillon
En spsk tomatpure eller paprikapure
Salt peber

How to:



PeberfrugterneFjern peberfrugtens hat og kerner.

Rør farsen med kød, hakket løg/hvidløg, de ukogte ris, hakket persille og salt, peber og mynte.

Tag fyldet og fyld peberfrugterne op. Stil dem i en gryde med lidt olie i bunden (1-2tsk) og hæld vand blandet op med pure ved så ca.1/3 af peberfrugten står i vand.
Læg låg på gryden og lad simre ved lav varme indtil peberfrugten er blød. Stik til den med en gaffel og når gaflen let kan stikkes igennem er de klar.


Grøntsagsmix
Skær auberginerne i tern. Læg dem 10min i blød i vand og strø 1-2 spsk salt over. Dette trækker den bitre smag ud af basserne.
Varm 2spsk olie på en pande. Når olien er varm tilsættes alle de skårne grøntsager og 1spsk pure .
Hæld vand ved så bunden er helt dækket og ca 1-2 cm af grydens pund er dækket. Læg låg på og lad småkoge indtil grøntsagerne er bløde og lækre.


Bon appetit

Afiyet olsun












Ingen kommentarer:

Send en kommentar