tirsdag den 27. marts 2012

Knæk et brød

Så er det blevet tid til, at prøve kræfter med en gammel kending med svenske aner. Bliv overrasket over hvor legende let det er at forny din morgenmad eller madpakke!


Ingredienser
250g groft mel (jeg brugte en blanding af grahamsmel og rugmel)
225g hvedemel
2 tsk salt
3/4dl olie (jeg brugte olivenolie, men any goes)
2dl vand eller mælk




Smøg ærmerne op

Alle ingredienser blandes til en fast dej.
Næst er det bare at gribe den nærmeste kagerulle og rulle dejen så tynd som mulig. Del evt dejen op i mindre portioner inden du ruller.  




Vælg herefter noget at stikke dejen ud med og læg dine nykreerede knækbrød-to-bees på bagepapir. Stik huller i dejen med en gaffel så de ikke hæver op. Pensl med vand og dæng med kerner. Du kan evt bare trykke kerne ned i dejen med kærlig hånd, hvis du ikke liiiige gider pensle. Det fungerer helt fint.




Bag ved 230grader cirkus i ca.10min. Hellere nogle minutter for længe! Lad dem afkøle på en rist og nyd herefter - gerne med en skive ost!




Nb. Har du ikke et fuldt udstyret køkken med imponerende kagerulle så fat den bedste imitation. Jeg brugte en termokop. Der kan du bare se løjer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar