søndag den 19. februar 2012

Flødebollerne

Yup. Dét er lækkert. Bonus: Man kan spise mange UDEN at få ondt i maven.



Ingredienser

1 pk Digestive kiks
3 bægre past.æggehvider
300g hvidt sukker
1 dl vand
100g mørk choko
kokosmel til drys

Kog sukker og vand op og lad koge et par minutter til gylden i farve, og sirupagtig i konsistens.

Pisk æggehviderne stive og tilsæt den varme sukkerlage langsomt. Piskes stift og det kan godt tage ca. 15 min. Start på lav hastighed og øg gradvist. Tips: Brug et rigtig elpiskeris, håndpisker virker ikke.

Når skummet er stift fyldes det i en frysepose, hvori du klipper et lille hul i det ene hjørne. Kun det ene. Det kan du lige tænke lidt over.

Skummet sprøjtes på kiksene, og flødebollerne bages i 5 min. ved 180 °C, så de får en fast over-flade.



Så er det bare at smelte den lækre chokolade over et vandbad og pensle basserne.





Drys med kokos eller hakkede nødder efter lyst.



Alternativt kan du skære en rulle marcipan i skiver, bage dem til let gyldne og bruge disse som bund. (Jeg stemmer på liste kiks). Mit næste flødebollerprojekt er med lakridsskum. Yes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar