lørdag den 21. januar 2012

Julen varer lige til.....

Honningkagen




Det er ok at lave julede ting efter jul. Honningkagen er en hybrid mellem en kage og et brød. God undskyldning for at smøre det med smør og lækker marmelade. Appelsinmarmelade måske. En bitter én. Med whiskeysmag.




Ingredienser:

250g honning
125g brun farin
125g rørsukker
1/2 dl vand
500g hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk ingefær
1/2 tsk kardemomme
1/2 tsk nelliker
1/2 tsk vaniljesukker
Skræl og saft fra en økologisk appelsin. You know the drill.

Bages i 35-40min ved 180 grader. Kagen skal kun liiige slippe den gaffel du stikker i kagen når den er ved at være færdig. Bliver den for tør er den kedelig, og så er alt tabt.

How to:

Smelt honning, rørsukker, brun farin i vandet ved mellem varme indtil det er en homogen, lækker brun masse.

  
 Smør din ynglingsform.




Den varme honningmasse hældes over i en skål med mel, bagepulver og krydderier. Rør massen lind og lækker.



Hak appelsinskrællen fint og rør i massen.  



 Massen skal være luftig og ikke for tynd eller tyk. Ligesom så meget andet....


Nu skal den lækre masse, du har lyst til at spise rå, hældes over i formen og i ovnen. Bum.



Bon appetit!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar