søndag den 19. februar 2012

Fastelavn er dit navn




Selvom vi ikke faster kan vi godt lade som om det er sidste aften inden en tænkt faste og bage ekstra mange søde og lækre fastelavnsboller. Disse er meget nemme at gå til. Carne vale!


Ingredienser


12-15stk boller


600 g mel
200 g smør
50 g sukker
2 dl mælk
50 g gær ( = 1 pk)
2 æg

1 tsk salt
1 tsk kardemomme



Fyld: Piskefløde og vaniljesukker, kakao og flormelis, lemoncurd.


How to



Lun mælken sammen med smørret til det er fingervarmt.
Rør gæren ud heri.



Ælt melet og de øvrige ingredienser i til en glat, smidig dej.
Lad dejen hæve lunt og tildækket ca. 30 min.



Form dejen til boller og lad dem hæve et par minutter på bageristen. Bager du på en bageplade bliver bunden mørk. Minor detail, meen.  Bages ved 200 grader til gyldne og lækre, ca. 12-15 min.






Når bollerne er afkølet kan du skære dem over og smøre dem med lemoncurd og den flødeskum du har pisket (med rigeligt vaniljesukker). 





Sæt låg på og overdæk med tyk chokoladeglasur. Je suis trés content. 


Nb. Bollerne kan spises med smør og ost, og måske endda agere glimrende fødselsdagsboller hånd i hånd med varm kakao. Åh, de muligheder, de muligheder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar